Lisují šťávu pomocí otočného šneka. Jsou pomalejší, což má ale řadu výhod. Zelenina a ovoce se mnohem lépe zpracují, nepění a strašák jménem oxidace (tedy ztráta některých vitamínů působením vzduchu) je mnohem nižší než u odstředivých odšťavňovačů.
Se šnekovými odšťavňovači můžete vyzkoušet i přípravu RAW jídel, poradí si totiž i s bylinkami či listovou zeleninou. Skvělým pomocníkem je např. Bosch MES25A0.
Jmenujme například Eldom PJ400, který se pyšní rychlostí v řádu sekund. U odstředivých odšťavňovačů počítejte s lepší cenou při pořízení, ale i s pěnou ve šťávě. Ta se dá vybrat třeba lžičkou.
Pří výběru se zajímejte i o velikost plnícího otvoru, menší vám postačí na domácnost ve dvou. Pokud máte větší rodinu, vybírejte větší otvor.
Další důležité parametry jsou: objem sběrné nádoby, objem nádoby na odpad a systém čištění přístroje.