+420 499 599 800 (po-pá, 8:00 - 17:00)

Server Synology DS216play All-in-1 2xSATA server, Gb LAN

AB Kód: 1321586

Vyobrazení produktu je pouze informativní a není závazné.

Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Záruka: 24 měsíců
NAS All-in1 server pro 2x SATA HDD (hot swap) RAID: Basic/JBOD/0/1 (bez disků) - File server (+iSCSI Target), Print/FTP/Mail/Backup server (+rsync), Media server (DLNA/uPNP, iTunes...), Download station, Photo Station+video+blog, Web…
Popis produktu

NAS All-in1 server pro 2× SATA HDD (hot swap) RAID: Basic/JBOD/0/1 (bez disků) – File server (+iSCSI Target), Print/FTP/Mail/Bac­kup server (+rsync), Media server (DLNA/uPNP, iTunes…), Download station, Photo Station+video+blog, Web Station (PHP a MySQL), Dohledové centrum (max. 15 IP kamer, detekce pohybu, notifikace…), iPhone/Android/WP foto/audio streaming a vzdálený dohled, Firewall, široká podpora OS, sdílení USB tiskárny a USB/eSATA disků. Podpora pro virtualizaci (VMware, XenServer, Hyper-V), podpora Windows Domain (ADS&NT4), Secure HTTP/FTP, Secure Network Backup, AES 256bit šifrování svazku. Propracovaná lokalizovaná správa a zálohování přes http(s). Procesor 1,5GHz Dual Core, paměť 1GB, Gb LAN, USB 3.0. Přenosová rychlost až 108MB/s. Možnost časovaného zapnutí/vypnutí, WakeOnLAN, podpora UPS. Operační spotřeba / HDD v hibernaci 15/7W (vč. disků). Vysoká výkonnost, optimalizován pro domácí multimediální využití vč. on-line překódování FullHD videa (až 4k).

Dokonalé multimediální centrum s možností překódování Full HD videa.

  • pozice pro 2 SATA disky

(Basic/JBOD/RAID 0/1)

  • kapacita až 16TB
  • rychlost čtení až 108 MB/s, zápisu až 92 MB/s
  • procesor STM STiH412 dual-core 1.5GHz
  • paměť 1GB DDR3
  • 1× USB 3.0, 1× USB 2.0
  • 1× Gigabit LAN
  • maximální počet IP kamer je 15 (vč. 2 licencí zdarma)
  • praktické překódování videí až 4K Ultra HD (3840 × 2160)
  • spotřeba 15.08W v provozu / 6,83W hibernace

Zařízení neslouží pouze pro uložení dat – je integrací file serveru, zálohovacího zařízení a tiskového serveru s další bohatou aplikační nadstavbou jak pro kancelářské, tak i domácí nasazení. Je plně softwarově vybaven a má úzkou vazbu na internet i multimediální aplikace. Další aplikace lze snadno nahrát – k dispozici je několik desítek aplikačních balíčků jako např. Antivirus, VPN, Mail server, publikační, ERP a CRM systémy, nebo komplexní Dohledový systém (IP kamery).

Budoucí upgrade kapacity disků lze řešit jednoduše a za chodu systému. Stačí přidat do volné pozice disk a připojit ho ke stávajícímu svazku, NAS umí i výměnu disků za větší, stejně jako migraci RAID pole na vyšší stupeň.

Silnou stránkou je i vzdálený přístup vč. Mobilních aplikací. Pro jednodušší nastavení je k dispozici funkce QuickConnect – bez nutnosti nastavovat porty routeru.

Obecné vlastnosti:

· All-in-1 server s jednoduchou instalací a širokou podporou OS · plná lokalizace s ovládáním přes web rozhraní · možnost instalace dalších aplikací – balíčků · možnost rozšíření svazku o další disky a migrace RAID · zabezpečení (přenos dat, systém skupin a uživatelů, firewall) · sdílení dat, tiskáren (i multifunkčních), USB disků · vzdálený přístup i z mobilních zařízení · možnost tvorby webu (Web station) s podporou PHP a MySQL · jednoduchá tvorba a správa blogů · Personal Cloud (sdílení a synchronizace dat na Synology z různých platforem) · možnost synchronizace s Dropbox a Google Drive · Dohledové centrum – podpora IP kamer (živé zobrazení, nahrávání, detekce pohybu, zpětné analýzy…) · bezkonkurenční podpora i pro starší produkty zdarma (firmware – DSM) · možnost časového zapnutí a vypnutí serveru · kompaktní, tichý, bezúdržbový systém

Vlastnosti s orientací na multimediální domácnost:

· sdílení multimediálních souborů (DLNA/UPnP Media server, iTunes server) · přehrávání multimediálních souborů na herní konzole a smartTV · autonomní přehrávání hudby + internet. rádia (Audio station) · automatické stahování souborů z internetu (Download station) · sdílení fotografií a videa přes internet (Photo Station+) · mobilní sdílení fotografií a hudby · Podpora USB TV tunerů (nahrávání TV pořadů, stream TV vysílání) · Podpora USB Bluetooth modulů (přehrávání hudby přes Bluetooth) · Podpora USB 3G/4G modemů pro připojení do mobilních sítí · Podpora USB WiFi modulů 802.11b/g/n (klient, hotspot)

Vlastnosti s orientací pro firemní nasazení:

· AES 256-ti bitové šifrování dat · Podpora SSD disků (vč. Funkce Trim) · podpora Windows ADS · podpora virtualizace a iSCSI (VMware, MS Hyper-V, Citrix XenServer) · podpora FTP služeb (FTP server) vč. Secure FTP · síťový koš pro snadnou obnovu nechtěně smazaných dat · komplexní automatický zálohovací systém – Backup server (podpora Rsync, Cloud Backup, Time Machine…) · VPN, Mail server, OpenERP, CRM a další volitelné aplikace · Central Management System pro rychlou správu podřízených NASů · vzdálená správa, SMNP, protokoly

Zálohování je velice jednoduché a automatické. Pomocí dodávaného programu Data Replicator lze provádět jak jednorázové, tak i automatické zálohy pracovních stanic. Zálohovat lze jak přímo na Disk Station, tak i na disk připojený k DiskStation. Samotný DiskStation lze zálohovat buď lokálně na externí disk nebo síťově na jiný DiskStation. Pro vzdálenou zálohu (na intranet / internetové úložiště) lze použít protokol Rsync.

Atraktivní je integrovaná aplikace Photo Station+, která po nahrání fotografií na NAS ze snímků automaticky sestaví fotoalbum a zajistí jeho sdílení i s možností přidání uživatelského komentáře. Vaše fotografie tak budou bezpečně uložené na centrálním místě s možností prohlížení na tabletu, počítači, nebo telefonu – kdekoliv jste. Obdobně lze sdílet i videa, ke známým filmům systém automaticky přiřadí detailní informace z veřejných databází.

Funkce Download station je určena k řízení stahování souborů z internetu. Stačí jen naprogramovat a třeba přes noc se požadované soubory stáhnou přímo na server bez nutnosti mít zapnutý počítač.

Skvělým doplňkem je i Dohledové centrum (Surveillance Station) s podporou on-line monitorování objektů a záznamů z IP kamery (>2700 podporovaných modelů vč. ONVIF a PSIA). NAS umožní časový plán monitorování, volbu zón pro detekci pohybu i záznamu, inteligentní analýzu obrazu a notifikace narušení. Využít lze i PTZ (Pan/Tilt/Zoom) kamery pro přednastavené pozice a kontrolu cest, počítadlo objektů, hlídání objektů atd. Důležitým doplňkem je mobilní aplikace DS cam pro náhled IP kamer, uložení snímku a prohlížení záznamů. Licence pro dvě IP kamery je v ceně systému, další licence lze dokoupit. Maximální počet podporovaných kamer je daný modelem. Z NAS Synology se tedy stává skutečný a všestranný centrální systém.

Synology podporuje tyto mobilní aplikace:

  • DS Finder (sledování stavu serveru)
  • DSM Mobile (správa serveru)
  • DS File (vzdálený přístup k souborům na serveru vč. off-line kopie na zařízení)
  • DS Audio (sdílení hudby a dálkový ovladač pro streamování hudby a internetová rádia)
  • DS Photo+ (prohlížení sdílených fotografií a videa)
  • DS Video (sledování sdíleného videa)
  • DS Download (miniovládání úkolů stahování z internetu)
  • DS Cam (on-line monitoring a záznamy z IP kamer).

Navíc lze odkudkoliv bezdrátově tisknout na tiskárnu připojenou k Synology NAS a to pomocí Google Cloud Print.

. . … kompletní popis v příloze.

Potřebujete poradit s tímto produktem?
Valerie Lonerová vám ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz
Základní parametry
Značka:
Kód výrobce:
DS216PLAY
EAN:
4711174722075
AB kód:
1321586
Základní vlastnosti
Distribuce
EU
Hmotnost
700 g
Potřebujete poradit s tímto produktem?
Valerie Lonerová vám ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz
Produkt se nachází v kategoriích