+420 499 599 800 (po-pá, 8:00 - 17:00)

Paměťové karty

Paměťové karty jsou malá elektronická zařízení sloužící k ukládání dat. Rozšíří paměť vašeho mobilního telefonu, fotoaparátu, notebooku nebo jiného zařízení a poskytnou vyšší kapacitu pro ukládání aplikací, hudby, videí, fotografií či her.

Těžký výběr? Hodně produktů?

Zaškrtněte ve filtrech, co je pro vás důležité
Předchozí 1 3 4

Paměťové karty

Typy paměťových karet

SD karty

Základ představují SD karty. Používají se zejména do mobilních telefonů, tabletů, notebooků, digitálních fotoaparátů nebo outdoorových kamer. Nejčastější formáty jsou SDHC a SDXC. Jedná se o novější a výkonnější generace. SDHC nabízí kapacitu 4 GB – 32 GB, nejvýkonnější formát SDXC disponuje 64 GB – 2 TB.

Nejoblíbenějšími SD kartami z naší nabídky jsou VERBATIM 32GB SDHC Class 10Kingston Canvas Go! Plus - 128 GB - SDXC UHS-I

Micro SD karty

Jsou o více než polovinu menší než klasické SD karty a v současnosti jde o nejrozšířenější typ paměťových karet. Micro SD nejčastěji slouží k rozšíření paměti mobilních telefonů, tabletů, outdoorových kamer, dronů, přenosných GPS zařízení. Také u micro SD karet se dnes používají jejich výkonnější verze – Micro SDHC s kapacitou až 32 GB a micro SDXC karty s 32 GB až 2 TB.

Mezi oblíbené typy patří Verbatim microSDXC class 10 64GB microSDXC Class 10 44084

Compact Flash karty

Špičky mezi paměťovými kartami. Ačkoliv Compact Flash nedisponují tak kompaktními rozměry jako například micro SD karty, poskytují extrémní rychlost, odolnost a paměť až 256 GB. Využití najdou především v profesionálních fotoaparátech.

V této kategorii patří k oblíbeným výrobkům AgfaPhoto CFexpress 256GB Professional.

Jakou kapacitu zvolit?

  • Nenáročným uživatelům postačí 8 GB – 16 GB. Co se na ně vejde? Tisíce fotek, stovky aplikací a pár videí. Ideální pro mobily, digitální kompakty, mp3 přehrávače.
  • Střední kapacitu 32 GB využijete pro mobilní telefony i digitální zrcadlovky. Na kartu uložíte velkou spoustu fotografí a videí i ve vysoké kvalitě.
  • Kapacita 64 GB a vyšší uspokojí i náročnější uživatele, kteří například často stahují filmy.
  • Pro profesionální fotografy s nároky na rychlost a paměť se hodí karty Compact Flash.

Čtečky paměťových karet

Čtečky slouží k přenosu souborů z paměťové karty do počítače. K PC se připojují přes USB. Jejich hlavní výhodou je rychlost. Přenos dat do počítače přes čtečku karet trvá kratší dobu než stahování dat z přístroje pomocí USB kabelu. Umožňují také kopírování dat opačným směrem, z počítače na paměťovou kartu, což např. mnohé fotoaparáty samy o sobě neumožňují.

 

Těžký výběr?
Valerie Lonerová vám s výběrem ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz