+420 499 599 800 (po-pá, 8:00 - 17:00)
Těžký výběr?
Valerie Lonerová vám s výběrem ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz

Dalekohledy

Kvalitní optické přístroje umožňují vidět to, co pouhému oku zůstává skryto. Aby dalekohled naplnil vaše očekávání, je nutné si uvědomit, k čemu jej chcete využívat.

Těžký výběr? Hodně produktů?

Zaškrtněte ve filtrech, co je pro vás důležité
Předchozí 1 3 ... 8

Dalekohledy

Binokuláry pro panoramatické pohledy

Binokulární dalekohledy jsou určené ke sledování vzdálených objektů oběma očima. Dva okuláry vám poskytnou plastičtější prostorový obraz a širší zorné pole než monokuláry.

Tyto dalekohledy mají univerzální použití. Uplatní se při pozorování přírody a panoramat, při sledování sportů, v myslivosti či námořnictví.

K nejoblíbenějším produktům patří Nikon 8-18x42 ACULON A211 a Braun Compagno 8x42 WP.

Monokuláry pro maximální přiblížení

Monokulární dalekohledy disponují jedním okulárem, okolí tedy pozorujete jedním okem. Poskytují zpravidla vyšší přiblížení a menší zorné pole než binokuláry. Proto jsou vhodnější pro pozorování bodových objektů. Často se používají ke sledování oblohy, využití najdou také v ornitologii.

Na první pohled se může zdát, že monokulární dalekohledy nejsou skladné, což není úplně pravda. Existují i produkty s kompaktními rozměry. Stačí je zabalit do batohu a můžete vyrazit.

 

Hvězdářské dalekohledy pro astronomické nadšence

Králové mezi dalekohledy! Hvězdářské neboli astronomické dalekohledy mohou být monokulární i binokulární. Pro pozorování oblohy jsou ale zpravidla vhodnější monokulární hvězdářské dalekohledy vybavené stativem – takzvané teleskopy.

Hvězdářské dalekohledy se podle konstrukce objektivu řadí do dvou skupin – čočkové a zrcadlové. Jak již název vypovídá, pozorovateli poskytují jedinečný zážitek při zkoumání krás noční oblohy. Umožňují pozorovat hvězdy, souhvězdí, Měsíc a vzdálené planety.

Těžký výběr?
Valerie Lonerová vám s výběrem ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz