+420 499 599 800 (po-pá, 8:00 - 17:00)

Sáčkové vysavače

Sbírají prach a nečistoty do sáčků, které lze snadno vyměnit. Jednorázové sáčky mají nižší pořizovací hodnotu, jsou hygieničtější, ale méně ekologické. Sáčky na opakované použití o něco lépe šetří životní prostředí, jejich pořizovací cena bývá vyšší.

Těžký výběr? Hodně produktů?

Zaškrtněte ve filtrech, co je pro vás důležité
Předchozí 1 3 ... 6

Sáčkové vysavače

Výhody a nevýhody sáčkových vysavačů

Základní výhodou je snadná manipulace s vysátým odpadem. Sáček jednoduše uzavřete a vyhodíte. Nemusíte jej po každém vysávání rozebírat a čistit. A jestli nesnášíte hluk, potěší vás tiché vysavače. Nevýhodou je, že málokterý vysavač nabízí možnost mokrého vysávání a je potřeba dokupovat nové sáčky.

Jak vybrat sáčkový vysavač?

Při výběru se dívejte hlavně na sací výkon. Hledejte ho na energetickém štítku. Nejvýkonnější vysavače se skrývají pod označením A. Příkon preferujte co nejnižší, určuje spotřebu elektrické energie.

 

Druhým podstatným parametrem je objem sáčku, který se udává v litrech. Dvoulitrový sáček vystačí na plochu zhruba 50 m2. Sáček s objemem do 4 l pojme nečistoty z prostoru do 150 m2. Pokud potřebujete vysávat větší plochy, volte sáčky s objemem nad 4 l. Nezapomeňte, že přítomnost kočky nebo psa v bytě znamená i rychlejší naplnění sáčku.

Pozorněji se podívejte i filtry. Základní mikrofiltr bývá vyroben z molitanu nebo tkaniny. Mnohem více nečistot pak zadrží HEPA a EPA filtry, u nichž platí přímá úměra – čím vyšší číslo, tím lépe nečistoty zachytí.

Z dalších parametrů se zajímejte o hmotnost, délku přívodního kabelu, hlučnost a nabídku příslušenství.

Víceúčelové vysavače

Chcete vysavač, který dokáže víc, než jen odstranit prach z koberce? Tím pravým by mohl být Siemens VSP 3 AAAA vysavač. Moderní přístroj, na který se můžete spolehnout při čištění koberců, podlah i sedaček. Pochlubit se může bohatým příslušenstvím. Pokud máte doma parkety či plovoucí podlahu, oceníte parketovou hubici, minimalizující riziko poškrábání.

Těžký výběr?
Valerie Lonerová vám s výběrem ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz