+420 499 599 800 (po-pá, 8:00 - 17:00)

B+W ND 64x MRC 49 mm

AB Kód: 283019

Vyobrazení produktu je pouze informativní a není závazné.

Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Záruka: 24 měsíců
B+W ND 64x filtr 49mm MRC (106) 4 vrstvy - Mosazná obroučka; Tento filtr s neutrální hustotou redukuje světlo o 6-ti clonových čísel. S tímto filtrem a bez změny clonového čísla, se čas závěrky 1/60s změní na celou sekundu, což bude…
Popis produktu

B+W ND 64× filtr 49mm MRC (106) 4 vrstvy – Mosazná obroučka

Tento filtr s neutrální hustotou redukuje světlo o 6-ti clonových čísel. S tímto filtrem a bez změny clonového čísla, se čas závěrky 1/60s změní na celou sekundu, což bude vyžadovat použití stativu. Na fotografii je pak zachycena tekoucí voda a lidé pohybující se v ulicích se ztrácí v neostrosti nebo se stanou neviditelnými. Filtr přináší mírně teplý tón barevných fotografií.

Není nijak těžké natrefit na situaci, kdy máme nastavenou nejnižší citlivost, maximální zaclonění a stejně máme snímek přeexponovaný. Děje se to zejména tehdy, když delším časem expozice chceme zachytit nějaký pohyb, například vodopádu. Řešení se jmenuje ND (Neutral Density) filtr. Neutrální neboli ND filtry slouží k snížení množství světla procházejícího objektivem bez změny jeho zabarvení. Filtrují tedy rovnoměrně celé viditelné spektrum barev a svým způsobem nahrazují použití vyššího clonového čísla. ND filtr pochopitelně nezvětší hloubku ostrosti fotografií (jako větší zaclonění), ale umožňuje fotografování s delšími časy při konstantní citlivosti.

Šedé filtry B+W můžeme účelně použít v těchto případech: Při nadbytku světla, kdy omezený rozsah závěrky nebo clony nedovoluje dosáhnout spráně exponovaného snímku K ochraně fotografického zařízení před světlem a tepelným sáláním, např. při fotografování Slunce, vnitřků pecí, světelných zdrojů, elektrického oblouku apod Ke zmenšení nežádoucí hloubky pole, např. chceme-li, aby se fotografovaný objekt oddělit od pozadí, odcloníme objektiv a přiměřeně zkrátíme dobu osvitu.

Neumožňuje-li závěrka nastavit dostatečně krátkou dobu, použijeme šedý filtr: K pohybovému rozhýbání nepříliš rychlých objektů, ať z výtvarných důvodů, např. při záběrech řek, vodopádů, fontán, mraků nebo k technickým účelům K vymazání pohybujících se předmětů ze záběru, zvláště při technických a archívních fotografiích architektury na frekventovaných místech.

MRC vrstvy: Poslední generací vrstvících komor pro výrobu filtrů jsou vysoce rozvinuté high-tech systémy, které pomocí fyzikálních a chemických procesů dosahují vrstev, které jsou podstatně stabilnější a tvrdší než vrstvy zhotovené v konvenčních vrstvících komorách. Prochází-li světlo filtrem, dochází na každém rozhraní „světlo-vzduch“ nebo „vzduch-světlo“ k reflexi, při které se část světla odrazí zpět mimo objektiv. Normální neupravené sklo způsobuje ztrátu světla při odrazu přibližně 2 – 4 %. Navíc také může docházet k odleskům, které se projeví na fotografii. To je způsobeno rozdílnými indexy lomu skla a vzduchu. Tyto vady lze potlačit jedině nanášením tenkých vrstev s různými optickými vlastnostmi na filtr (tzv. vrstvený filtr). Firma B+W u MRC (Multi Resistant Coating) filtrů používá pro toto vakuové vrstvení speciální oxidy kovů značně odolné vůči poškrábání a adhezi. Tloušťka těchto vrstev je v rozsahu 1/4 vlnové délky světla, což je přibližně 100 až 200 nanometrů. Jednotlivá vrstva může redukovat reflexi více než o polovinu. Pro redukci reflexí v celém rozsahu vlnových délek viditelného spektra je potřeba použít více vrstev. Vysoce rozvinutý systém vrstvení je aplikován ve vakuu na obě strany filtru. Vhodnou kombinací pouze několika vrstev může být zůstatková reflexe v celém rozsahu viditelného spektra redukována až na 0,5 %.

Faktor filtru: 64 Korekce clony : 6 Hustota (ND) :1,8 Průměr: 49 mm

Potřebujete poradit s tímto produktem?
Valerie Lonerová vám ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz
Základní parametry
Značka:
Kód výrobce:
1066160
EAN:
4012240008094
AB kód:
283019
Základní vlastnosti
Distribuce
EU
Hmotnost
700 g
Potřebujete poradit s tímto produktem?
Valerie Lonerová vám ráda pomůže.
V pracovní dny 8:00 - 17:00 volejte 499 599 800
Kdykoliv napište na info@ab-com.cz
Produkt se nachází v kategoriích